Civil szervezetek bevonása vállalati rendezvényekbe

JAN6512

 

Ön is szeretné, ha a céges rendezvénye egy jó ügyet szolgálna? A hagyományos családi napokat jótékonyságra is felhasználnák? Öko-tudatos rendezvényprogramokat keres? A Civil Impact havonta szervez olyan eseményeket vállalatoknak, amelyeken civil szervezetek is aktívan részt vesznek, akár kiállítóként, akár kedvezményezettként, akár szórakoztató vagy oktató tevékenységgel.A Civil Impactnél 10 éve dolgozunk azon, hogy olyan innovatív projekteket ismerjünk meg, amelyeket non-profit szervezetek fejlesztettek ki vállalatok számára.

Bővebben...

Új üzleti klub munkáltatóknak, HR-vezetőknek

 

A hátrányos helyzetből induló vagy nehézségekkel küzdő álláskeresők munkahelyi elhelyezkedését elősegítő Incorpora hazai hálózata február 27-én rendezte meg először új üzleti klubját több mint 40 résztvevő számára az Impact Hubban. A téma a munkaerőpiaci flexibilitás volt, amelyet zsákutcaként vagy szupersztrádaként is értelmezhettek az esemény meghívottjai. Segíti vagy nehezíti a munkafolyamatokat és a munkaszervezést a munkavállalók felé nyújtott flexibilitás? Mennyiben fontos számunkra a munkavállalók egyéni motivációihoz rugalmasan hozzáállni, lehet-e ez üzleti érdek? Vajon kifizetődő-e rövid és hosszútávon a fordított munkaerőtoborzás? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a szakértők a rendezvény során.

Bővebben...

1% 2019-ben is

 

Hamarosan újra rendelkezhetünk személyi jövedelemadónk 1+1%-áról. Tudatos hozzáállásra van szükség az adózók részéről, annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg a 2017-es visszaesés, amikor százmilliókkal kevesebb 1% érkezett a civileknek.

 

A NAV adatai szerint 2018-ban 1,78 millió adózó ajánlotta fel személyi jövedelemadója 1%-át összesen több mint 27 000 civil szervezetnek. A felajánlások összértéke a 8,28 milliárd forint volt, ami ugyan több, mint a 2017-es 7,5 milliárd, de elmarad a 2016-os 8,5 milliárd forinttól. A 2017-es mélypontot az okozta, hogy az adóhatóság bevezette, hogy a NAV magánszemélyek helyett is elkészíti az adóbevallást. Ez tudatos hozzáállást igényel az adózók részéről, hiszen fel kell keresniük az eSZJA felületet, és kitölteni az – amúgy egyszerű – űrlapot, de a tavalyi adatok bizakodásra adnak okot.  

 

A bevett egyház technikai számára szóló, formailag érvényes 2018. évi nyilatkozatokat a 2019. évben is figyelembe veszi a NAV, újabb nyilatkozat beadásáig vagy a nyilatkozat visszavonásáig. A civil kedvezményezettekre és a kiemelt költségvetési előirányzatra ugyanakkor továbbra is évenként kell nyilatkozni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal, a rendelkezés évében veheti figyelembe a NAV.

 

További információ: https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja

 


 

 

 

Utóirat a januári Good Impact rendezvényhez

 

A januári Good Impacten 8 civil szervezet mutatta be szórakoztató formában szolgáltatásait vállalatok számára. A rendezvény fő célja az volt, hogy erősítse a vállalatok és civil szervezetek közötti együttműködést és megmutassa a két szektorban rejlő partnerség lehetőségét. A felkínált nyolc üzleti szolgáltatásból az eseményen hat gazdára talált, volt, akinek több vásárlója is akadt. A Good Impacten olyan felelős vállalatok vásároltak szolgáltatásokat, mint Praktiker Magyarország, a BP European Business Service Centre, Coca-Cola Magyarország Kft., az MVM Zrt., és az Erste Bank Hungary Zrt.

Bővebben...

Óriási sikerrel zárult az idei Good Impact rendezvényünk

Rekord részvételi számmal, kilenc értékesített szolgáltatással és tucatnyi reményteli kézfogással zárult a 3. Good Impact fenntarthatósági forgatag a Palazzo Dorottyában. A civil szervezetek innovatív projektjei az idei vásáron csaknem hárommillió forint értékben keltek el a fenntarthatóságra érzékeny cégek körében. 

 

 A Soós Nóra festőművész képeivel díszített impozáns teremben nyolc civil szervezet mutatkozott be sokszínű, a vállalatok működésbe jól beilleszthető programokkal. Az akadálymentesítés, integráció, érzékenyítés, társadalmi és környezeti fenntarthatóság témája mind mind előtérbe került nem csak szavak, hanem miniaktivitások révén is. 

 

 A résztvevők a szórakoztató állomásokon élőképet alkottak a sérült emberekkel játszó AppArt Egyesülettel, pólót nyomtak és teát készítettek a Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft-vel, a személyes jól-lét 12 dimenziójában kaptak kalauzolást az Ökoszolgálat Alapítvány segítségével, PróbatÉtelt teljesítettek a Felelős Gasztrohősnél,  nyitott könyvként tárta eléjük életét egy alkoholbeteg az Ülj mellém! programban, kötélen járhattak a Kompánia Alapítvány gyermeikeivel összefogásban, akadálymentesítésről tanulhattak az Informatika a Látássérültekért Alapítványnál. Az idei év legnépszerűbb szervezete a TraumaAmbulancia Egyesület lett, aki Mentáltréning Másodsegély elnevezésű programjában a lelki egészséget helyezte a fókuszba. 

 

"Évről évre nő azon vállalatok száma, akik üzleti partnerként tekintenek a civil szektor résztvevőire, ahogy bővülő tendenciát mutat a piacképest civil szolgáltatások palettája is” – mondta el Kiss Gyöngyvér a rendezvényt megálmodó Civil Impact ügyvezetője . „A Good Impact egy találkozóhely, ahol elindulnak azok jó hatások, amelyek ha kis lépésekben is, de jobbá tehetik világunkat. Az előző évek tapasztalatai alapján jól látható, hogy a rendezvény valójában csak a kezdet, hiszen a tavalyi év folyamán közel 40 olyan megvalósult projektről tudunk, amelynek alapjait a rendezvényen kötött ismertségek adják. Hatalmas öröm számunkra, hogy ebben segítséget nyújthatunk és jó emberekkel dolgozhatunk együtt immáron 10 éve” – tette hozzá az ügyvezető.