A civil-vállalati együttműködések kiaknázása

A Civil Impactnél úgy gondoljuk, hogy ha gyakorlati oldalról közelítjük meg a nagy és közepes vállalatok társadalmi felelősségvállalását, akkor sokkal nagyobb hatást érhetünk el. Ezért élő kapcsolatokat ápolunk civil szervezetekkel és kézzelfogható projekteket kínálunk a vállalatoknak.

Civil partnerközvetítő

Non-profit szervezetek szolgáltatásait fejlesztjük, ellenőrizzük és a vállalat igényei szerint személyre szabjuk. Megértjük és megértetjük a célokat, küldetéseket. Megbízható és egyben szerethető üzleti partnereket ajánlunk a non-profit szektor értékteremtő szereplőiből. A civil szervezeteket mentorprogrammal kiegészített oktatáson képezzük, hogy egyre piacképesebb termékekkel jelentkezhessenek a for-profit szektor képviselőinél.

 

Nyomon követés
Sokszor hallottuk már szakmai rendezvényeken, személyes tárgyalásokon vállalati és civil oldalról is, hogy milyen tényezők akadályozzák meg a sikeres vállalati-civil együttműködéseket. És bár minden projekt más kihívásokat támaszt, ezekből a tényezőkből számosat mi magunk is megtapasztaltunk munkánk során. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindkét oldal igényeit jól látjuk. Sokáig vállalati oldalon dolgoztunk majd civil szervezet lettünk. Ezt a szemléletet ültetjük át arra a "híd" szerepre, amelyet a két szektor között szeretnénk betölteni. A partnerségi folyamatot a kezdetektől nyomon követjük és biztosítjuk.

 

Munkavállalók bevonása
Projektjeink, rendezvényeink során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a vállalat munkavállalói sajátjuknak érezzék a CSR célokat, önkéntes módon bekapcsolódjanak azok végrehajtásába, vagy akár aktívan részt vegyenek egy felelősségvállalási rendezvényen. Több eszközt is be tudunk vetni ennek elérésére, és minden programunkat belső kommunikációs tervvel látunk el. Projektjeinkkel HR célokat is szolgálunk, elősegítjük az employer brandinget, a munkaerő megtartását.

 

Hatásmérés
A vállalatok és non-profit szervezetek együttműködéséből olyan projektek születhetnek, amelyek jobbá tehetik társadalmunkat és környezetünket. Sokszor maguk a résztvevők sem tudják, hogy milyen jó hatásokat indítanak el programjaikkal. Egyedi hatásmérési folyamatot dolgoztunk ki, amelyet beépítünk az általunk közvetített programokba.

 

Öt érzékszervre ható bemutató
A Civil Impact rendhagyó rendezvényformában, szórakoztató módon mutatja be civil szervezetek szolgáltatásait a Good Impacten szakmabelieknek. Célunk, hogy közelebb hozzuk a civilek gyakran nehezen megfogható programjait, hogy a döntéshozók kockázat nélkül kipróbálhassák a szolgáltatásokat vásárlás előtt. A Good Impacten nemcsak leírva találkozhat egy non-profit programmal hanem egyből meg is tapasztalhatja annak működését, érezheti hatásait.

 

Egyedi termékfejlesztés
Minden vállalatot egyedinek tekintünk, ezért minden projektet egyedi megoldásokkal látunk el. Rugalmasan állunk szektorhoz, helyszínhez, létszámhoz. A Civil Impact számos, korábban nem létező program kidolgozásánál bábáskodott, így ha nem találja az igényeinek megfelelő társadalmi vagy környezeti fenntarthatóságot szolgáló programot a piacon, keressen bennünket.

Van kérdése? Lépjen velünk kapcsolatba!