A Civil Impact
non-profit szervezetek és vállalatok közötti együttműködéseket támogatja.
A kapcsolódások formája lehet
jótékonysági csapatépítés, vállalati önkéntesség, zöld projekt,
gyermekeket vagy rászorulókat támogató program.

button 01


A Civil Impact
megtalálja civil szervezeti partnereit, akikkel megvalósíthatja
fenntarthatósági törekvéseit egyedi szolgáltatások, rendezvények,
tudásmegosztás által. 

 

Civil partnerkereső

icon 01
Civil-vállalati együttműködés,
társadalmi befektetési programok

Rendezvények

icon 02
Karitatív csapatépítés,
felelős és fenntartható rendezvények

Civil Akadémia

icon 03
Non-profit szervezetek fejlesztése
mentorprogrammal

CSR szolgáltatások

icon 04
Kommunikáció, munkavállalói elköteleződés
CSR jelentések

button 01

 

 

TOP 5 projektünk

Microsoft Fenntarthatósági Nap
Manna Suli
Incorpora – HR megoldás
Good Impact

Civil Impact Blog ajánló

Első cím
Második cím
Harmadik cím
Negyedik cím
Ötödik cím

Hírlevél

Feliratkozás

 
 
 
 

Egy rendezvény fenntarthatóságát szolgálhatja többek között, ha olyan programelemeket használunk, amelyeket civil szervezetek nyújtanak. Számos területen tudnak a nonprofitok bekapcsolódni egy vállalati esemény megvalósításába, ki tudnak települni szűrőprogramokkal, zenei, kulturális bemutatókkal, sportolási lehetőségekkel, jótékonysági célú önkéntes munkával.

 

Egyre több vállalat szeretné szokásos céges rendezvényeit megszínesíteni új rendezvényelemekkel, de nehéz olyan programot találni, amely megfelel az egyre növekvő elvárásoknak. A civil szervezetek által kínált rendezvényprogramok egyrészről újdonságot jelenthetnek a céges események sorában, másrészről win-win helyzetet eredményeznek mindkét fél számára.

 

Miért előnyös ez a vállalat számára?

 

A civil szervezetek olyan projekteket tudnak hozni, amelyek pluszt adnak azzal, hogy valamilyen társadalmi/környezeti ügyet, célcsoportot szolgálnak. Új csoportokat, új szemléletmódot tudnak bemutatni már csak azzal, hogy prezentálják vagy elhozzák a rendezvényre kedvezményezettjeiket. A jótékonyság, az önkéntes munka jó érzéssel tölti el a programban részt vevő munkavállalókat, felmérések szerint csökkenti a stresszt, megakadályozza a kiégést.

Az utóbbi években a vállalatok a szakemberhiány miatt új kihívásokkal szembesülhetnek. A társadalmi befektetési programok, köztük a civil szervezeti szolgáltatások pozitív hatással vannak a munkavállalók megtartására. A munkatársak új ismereteket sajátíthatnak el, közösséggé kovácsolódhatnak egy olyan csapatépítőn, amely amellett, hogy egy profi tréning, karitatív célt is szolgál. Egy-egy ilyen rendezvényen kézzelfogható értékeket is teremtenek a munkatársak, amelynek emlékeztetője megjelenhet a vállalat irodájában, pozitív emlékezeti pontként az elért eredményről.

 

Hatások a civil szervezetekre

 

Nem elhanyagolható szempont, hogy a civil szolgáltatások igénybevételével közvetlenül szolgálhatjuk a nonprofit szektor pénzügyi fenntarthatóságát. A vállalatoktól érkező bevételekkel a nonprofitok átstrukturálhatják finanszírozási modelljüket, és elindulhatnak az önfinanszírozás felé. Az önfinanszírozás megerősítésével a civil szervezetek saját küldetésük teljesítésére koncentrálhatnak, vagyis szolgálhatják azokat az ügyeket, amelyekre létrejöttek, a gyermekek, fogyatékos emberek, állatok támogatását, a környezetvédelmet, egészségvédelmet.

 

Milyen rendezvényelemeket hozhatnak civil szervezetek?

 

Rendezvény létszámától és jellegétől függően a kínált programok nagyon sokfélék lehetnek. Csapatépítés, családi nap, egészségnap, önkéntes munka, érzékenyítés, vagy ezek kombinációja. Egy sportnapon például új elem lehet a parasportok kipróbálása, amely inspiráló élmény és egyben csapatépítő hatása is van. A civil szervezetek olyan szaktudással és célcsoport eléréssel rendelkeznek, amellyel a legtöbb profi szolgáltató nem. Egy rendezvényprogram igénybevétel jó kezdet lehet egy hosszabb távú kapcsolat kialakításához.