Civil célokat alakítunk
vállalati célokká

 

Sikerrel zárult a Civil Akadémia

Prezentációk a „Mentorok Házában”

A Civil Impact tudásmegosztási projektjének 2015-ös eseménye, a Civil Akadémia azt a célt tűzte ki, hogy magyarországi non-profit szervezeteknek nyújt gyakorlatorientált képzést a piaci szolgáltatások kialakításáról és a for-profit szektorban való értékesítésről. Tapasztalataink azt mutatják, hogy noha a civil szervezetek egyre jobb és piacképesebb szolgáltatásokat tudnak előállítani, mégis számos ponton iránymutatásra van szükségük, hiszen újra kell gondolniuk piaci stratégiájukat, sőt egyfajta üzleti szemléletet és megújuló, szolgáltató civil szervezetet kell kialakítaniuk.

 

 

A civil szervezetek e tevékenységükben kapnak támogatást a Civil Akadémián, amely egy tutor programmal támogatott képzés, és amelybe a vállalatokat mentorokként és szponzorokként vonjuk be.

 

2015-ben 9 civil szervezet képviselője vett részt a Civil Akadémián. 5 csoportos képzési modult tartottunk. Az 5 modul elvégzése után minden civil szervezet saját mentorral dolgozott tovább. Közösen alakítottak ki egy olyan, a szervezet tevékenységébe illeszkedő szolgáltatást, amelyet a for-profit szektor számára értékesíteni lehet.

 

A mentorok olyan önkéntesek voltak, akik HR, PR, CSR területen döntéshozóként dolgoznak, s akik munkájuk során a for-profit szektorban befogadják, elbírálják/megveszik azokat a szolgáltatásokat, mint amilyeneket az akadémia keretében képzett civil szervezetek is létrehoznak.