Civil Impact - Blog

5+1 tipp a civil partnerségre a COVID19 idején (is)

Sokszínű spektrumon mozognak azok a kapcsolódási pontok, amelyek összeköthetik a nonprofit és a for-profit szektort. Legfőbb missziónknak tekintjük ezen együttműködések létrejöttét és az ebben való segítségnyújtást. Fontosnak tartjuk, hogy a civil haszon közhaszon. Minden, a nonprofit szférába fektetett üzleti megállapodás (legyen szó szolgáltatás-értékesítésről vagy támogatásról) a környezeti és/vagy társadalmi fenntarthatóság előmozdítását segíti. Íme tehát 5+1 ötlet, amelyek segítségével akár most is kapcsolódhattok civil szervezetekhez.

Image for post

1. MUNKA-MAGÁNÉLET EGYENSÚLY MEGTEREMTÉSÉHEZ

A normál életritmusunkban is kihívást jelent szerepeink összehangolása, a pengeélen táncolás metaforája talán nem túlzó állapotunk kifejezésére, amikor egyszerre próbálunk kiváló munkaerők, megértő barátok, csodálatos anyák/apák, felelős állampolgárok lenni. Eddig is lehettek pillanatok, amikor azt éreztük, hogy a következő kis szellő kibillenthet minket, de a koronavírus tornádójának érkezése magával hozott egy-két újabb szerepet, egy új munkarendet és egy beszűkült, szorongó világot. Munkavállaló és munkáltató közös célja az egyensúly visszaállítása, ezért sok vállalat ezekben a hetekben, hónapokban pénzügyi erőforrásokat nem kímélve támogatja a dolgozói jóllétet. Ebben tud szakmai partner lenni egy családokkal, gyermekneveléssel foglalkozó civil szervezet, aki akár abban is iránymutatást adhat, hogyan tudunk elég jó szülők lenni ebben a szorongató helyzetben, és például hogyan tanítsuk meg a gyermekünket unatkozni, amíg mi dolgozunk. Így segítünk mi is vállalatoknak abban, hogy összekössük őket azokkal a szakemberekkel, akikkel együtt javíthatnak a munkavállalók közérzetén és hatékony feladatellátásán.

2. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSHOZ a vírus hónapjaiban

A felelős nagyvállalatok sorra állnak társadalmi ügyek mellé, legyen az akár az egészségügyi védekezést, akár a szociális ellátórendszert, akár a digitális oktatást célzó programok támogatása. A járvány káros hatása miatt kezdetben maszkért kiáltottak sokan, ma már élelemért. A civil szervezetektől is rugalmasságot és gyors alkalmazkodást kívánt a helyzet, hogy ott és úgy segíthessenek, ahol a legnagyobb szükség van rá. Mára kialakultak a célterületek, azok a kampányok, amelyek mögé beállnak a szervezetek. Hihetetlen erő és sokrétűség jellemzi most is a civil szférát. Az adományok és pénzbeli források előteremtése még nagyobb kihívást jelent számukra, mint a korábbiakban. A civil szervezetek ismerik legjobban célcsoportjaikat, a transzparensen működő szervezetek általi segítségnyújtás garancia arra, hogy a támogatás valós problémákat orvosol. A Civil Impactnél javaslatokat küldünk vállalatoknak transzparens partneri adatbázisunkból, hogy kivezessük őket a segítségnyújtás szociális labirintusából.

Image for post

3. ELBOCSÁTÁSOK ÉS A MUNKAERŐ-MEGTARTÁS feladatai a reziliencia jegyében

A gazdasági világ és a vállalati működés stresszhelyzeteihez, sőt sokszor traumáihoz (struktúraváltás, elbocsátások, munkavállalói fluktuáció, munkaköri kudarc, szociális távolság) való alkalmazkodás képessége teszi stabillá a munkavállalókat. A reziliens emberek képesek a változásokból előnyt kovácsolni maguk és környezetük számára. A reziliencia tréningeket civil szervezetek alternatív megközelítésben képesek adaptálni egy-egy vállalati működésbe. Olyan heteket élünk, ahol ennek a képességnek az elsajátítása kimagaslóan fontossá válik. Kapcsolatot tartunk azokkal a civil szervezetekkel, akik ebben tudnak segíteni.

4. PRO BONO ötletek az önkéntességhez

Számos civil szervezet szervezi újjá működését ebben az időszakban. Azok, akik alkalmazkodva a kialakult helyzethez új projektmenedzsmenten dolgoznak, infrastrukturális támogatást várnak, míg a kényszerű leállás mellett döntőknek az újjászervezésben jelenthet segítséget egy-egy újragondolt pénzügyi terv, egy kommunikációs stratégia vagy akár egy adatbázisfejlesztés. Ha felszabadult erőforrásokkal bíró munkavállalóitok szívesen vállalnának önkéntes munkát, megtaláljuk a nyitott civil szervezeteket számukra.

Image for post

5. ELMARADT RENDEZVÉNYEK online térben

A civil együttműködések platformjai közül az egyik nagy nyertesnek számítottak eddig a rendezvények, amelyek most egy huszárvágással teljesen eltűntek az offline térből. Ha a rendezvények beszüntetésének veszteseit felsorolnánk, a listában biztosan helyet kapnának a civilek is. Fenntarthatósági napok, családi napok, csapatépítések, tréningek, önkéntes napok mind olyan programok, amelyeket a Civil Impact is évek óta szervez és ahova közvetít nonprofit szervezeteket. A rendezvények offline térbe történő integrálása csak részben megoldható, hiszen egy családi nap szociális élményét sohasem tudjuk digitálisan pótolni. Azonban számos olyan tréning, előadás, sőt akár csapatépítés is megvalósítható megfelelő digitális háttérrel, amelyben a civil partnerek szakmai közreműködőkké válhatnak. Egészségtudatos főzőtanfolyam, mentális és lelki higiénia, reziliencia tréning — csak néhány azok közül a programok közül, amelyekért érdemes civil szakértőket bevonni. Mi ilyen és számos más élményterületen is tevékenykedő szervezetekkel kötöttük össze eddig a vállalatokat.

5+1 1%

A civil szervezetek számára egy nagyon fontos dátum közeleg: május 20-a, az adóbevallások beadásának határideje. Arra biztatnánk titeket, hogy szorgalmazzátok cégen belül, a munkavállalók körében, hogy rendelkezzenek az SZJA 1%-ról. Sok szervezetnek jelentheti ez most a fennmaradáshoz szükséges forrást. Intrán, körlevélben javasoljátok akár a CSR stratégiátokba illeszkedő szervezeteket vagy keressétek fel a NAV oldalán található kedvezményezetti listát!

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Legújabbak

Hírlevél

Civil Impact - Blog

Kapcsolódó cikkek

Fiatalok vállalatlátogatáson

Hogyan kezeljük a Z generációt a munkahelyeken?

Hogyan lehet hatékonyan együttműködni a Z generációval? Milyen elvárásokat támasztanak a fiatal munkavállalók, és hogyan lehet ezeket integrálni a vállalat kultúrájába? Képzés, innováció, munka-magánélet egyensúlya és nyílt kommunikáció – mindez kulcsfontosságú a sikeres együttműködéshez.

Tovább olvasom »