Civil Impact - Blog

Ilyen volt a 6. Civil Impact Akadémia

A Civil Impact Akadémián idén is egy új közösség született, amelynek büszke támogatói lehetünk. Talán ez az Akadémia egyik legnagyobb erénye, a közösségi élmény, nem csak nonprofit-nonprofit között, hanem nonprofit-forprofit között egyaránt. Persze a célja ennél sokkal több: üzleti személetmód, gyakorlati tudás átadása és ennek a muníciónak a birtokában egy piacképes üzleti portfólió kialakítása egy fenntarthatóbb gazdasági működésű civil szektorért. A 2021-es Mentorok háza prezentációt látva, jó úton járunk.

Hatodik éve töretlenül hiszünk abban, hogy a civil szervezeteknek van helyük az üzleti piacon is, ahová évről évre egyre többen beteszik a lábukat és próbálgatják magukat. Tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat, de azt is látjuk, hogy a több mint 10 éves és képzés formájában több mint 6 éves munkánk eredménye beérik. Az elmúlt 6 év során 76 nonprofit szervezet végezte el eddig a Civil Impact Akadémiát. Ők azok, akik új szemléletmódot tanulhattak a tőlünk és a működésükben merőben eltérő vállalati szakemberektől. Ez a kohézió az elmúlt években csak erősödött és a céges partnereink számát is évről-évre növelni tudtuk. Ahogy növekszik azoknak az együttműködések száma is, amelynek az alapjai még egy-egy korábbi Akadémián köttettek.

Külön öröm, hogy a fent említett kapcsolódások fontossága miatt meg tudtuk tartani akadémiánkat offline módon.  Ezúton is hálásak vagyunk mindenkinek, hogy ezt mind előadói, mind helyszíni, mind résztvevői oldalról lehetővé tettétek. Így 6 alkalommal plusz a Mentorok Háza eseménnyel összesen 12 civil szervezet 14 képviselője tanult, inspirálódott nálunk 6 különböző vállalati helyszínen, csaknem 20 vállalati szakember segítségével. Minderre a koronát a Mentorok háza esemény tette fel a 12 szervezet elképesztően színvonalas pitch-ével, amelyben az újonnan kidolgozott szolgáltatásukat mutathatták be 16 HR, CSR, kommunikációs szakembernek, vállalati vezetőnek-

A Mentorok háza eseményen bemutatkozó nonprofit szervezetek:

Anyák az Anyákért Alapítvány
Hangya Közösség Alapítvány
InDaHouse Hungary Egyesület
Jóbuda Harmadik Kerületi Közösségi Alapítvány
Menhely Alapítvány
KórházSuli Alapítvány
Közösségfejlesztők Egyesülete
LÉTRA Lépj át a Határaidon Közösségi Egyesület
Magabiztos Iskolakezdésért Egyesület
Technológiával az Egészségért Alapítvány – Onco VR
Partners for Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány
TraumaAmbulancia Egyesület

Sokan tudjátok, hogy a pitchesemény nem tét nélküli, hiszen a legjobb három szolgáltatás automatikusan bekerül az év legnagyobb fenntarthatósági eseményére, a Good Impactre. Ebben a döntésben a vállalati partnereink voltak ismét segítségünkre, így szavazataik alapján a Menhely Alapítvány, a KórházSuli Alapítvány és az InDaHouse Hungary Egyesület szolgáltatása vívta ki a jogot a Good Impacten történő részvételre.

Aki ott volt, tudja, hogy a mezőny valóban nagyon erős volt. Évről-évre színesedik a paletta, új helyzetekre, új kreatív válaszok születnek civil oldalról, ami egyértelmű siker. Így a többi civil résztvevőnek sincs oka szomorúságra, hiszen tudással és kapcsolatokkal a birtokukban folytathatják most megkezdett „üzleti útjukat”. Nagyon jó érzés volt látni és köszönjük a résztvevő civil szervezeteknek a 8 hét alatt tapasztalt nyitottságát, érdeklődését és meglátásait. Szuper cspat volt az idei (is)! Ahogyan hálásak vagyunk és köszönjük vállalati barátainknak, „harcostársainknak” is, hogy hosszú évek óta támogatjátok az Akadémiát helyszínnel, tudással, mentorálásokkal és hisznek abban, hogy a civil szaktudás a vállalati oldalon beépíthető, hasznos és brandépítő. Hogy a civil szervezeteket nem hagytátok magára ezekben a nehéz években sem és hogy nyitottak vagytok a szárnypróbálgatásaikra és segítitek őket ennek kibontakozásban.

Jövőre, veletek, ugyanitt! DE legközelebb a Good Impacten találkozunk!

Az idei évben partnereink voltak vállalati oldalról:
bp Hungary, Coca-Cola Company, Praktiker Kft., MET Csoport, EGIS Gyógyszergyár Zrt., MagNet Bank, PwC Magyarország, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, dm Kft., MVM Zrt., Unicredit Bank, Syngenta Magyarország Kft., Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, dm Kft., TATA Consultancy Services, Momentán Társulat, Appy Zrt., Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, MVM Zrt.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Legújabbak

Hírlevél

Civil Impact - Blog

Kapcsolódó cikkek