Civil Impact - Blog

HARMADIK ALKALOMMAL INDUL AZ ÓBUDAI CIVIL ÜZLETI ISKOLA

A civil társadalom erősítéséért fogtak össze ismét Óbuda–Békásmegyer Önkormányzat és helyi vállalatok a harmadik Óbudai Civil Üzleti Iskola keretén belül. A program célja, hogy a kerületi szereplők közösen keressék meg a válaszokat a lokálisan felmerülő problémákra, fenntarthatósági kérdésekre. Az elmúlt években több mint tíz partnerség valósult meg a program során. A Civil Üzleti Iskola megvalósító partnere a Civil Impact.

Újra elindul a civil szervezeteknek szóló üzleti képzés Óbudán, amely Óbuda–Békásmegyer Önkormányzat kezdeményezésére jött létre, és amelyen idén újabb 20 szervezet kaphat gyakorlati tudást a vállalatokkal, intézményekkel való partnerségek kialakításáról. Képzésükben részt vállalnak a kerületben működő nagyvállalatok is, akik saját tudásukat, jógyakorlataikat osztják majd meg a civil szervezetekkel, illetve biztosítják az egyes képzési napok helyszíneit is.

„A Civil Üzleti Iskola legnagyobb értéke az összekapcsolódás: for-profit, non-profit és önkormányzati intézmények ismerik meg egymás törekvéseit és fognak össze a helyi jó ügyekért” – mutatta be a programot Baráth Andrea, Óbuda–Békásmegyer Önkormányzat Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztályának osztályvezetője. „Büszkék vagyunk azokra az eredményekre, amelyeket az előző két Civil Üzleti Iskola során valósultak meg. Civil–vállalati partnerségek jöttek létre például a kerület természeti értékeinek megőrzésére faültetéssel, vállalati önkéntesek segítenek a kerület hulladékmentesítésében, tárgyi felajánlást kaptak rászoruló családokat támogató szervezetek. Több mint 60 millió forint értéket teremtettünk így közösen.”

A kerület érdekeit szolgáló ügyek felkarolása

A Civil Üzleti Iskola egy hatalkalmas profilképzés, mely során a civil szervezetek a vállalatokkal, intézményekkel való együttműködési lehetőségekbe kapnak gyakorlati betekintést, továbbá óbudai és néhány budapesti székhelyű vállalat civil szervezetek iránt nyitott képviselői tartanak előadásokat.

„Óbuda–Békásmegyer Önkormányzat célja, hogy támogassa azokat a non-profit szervezeteket, amelyek jó rálátással rendelkeznek a helyi környezeti és társadalmi fenntarthatósági problémákra” – mondta el Baráth Andrea. „A Civil Üzleti Iskola programján keresztül nemcsak új bevételekhez, új erőforrásokhoz juthatnak a civil szervezetek, de olyan projekteket is megvalósíthatnak vállalati szereplőkkel és az önkormányzattal közösen, amelyek a kerület és a lakosok hosszú távú érdekeit szolgálják.”

A programsorozatban idén 15 nagyvállalat vesz részt.

A Civil Impact az eddigi két Óbudai Civil Üzleti Iskola mellett Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiájának elkészítésében is részt vállalt.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Legújabbak

Hírlevél

Civil Impact - Blog

Kapcsolódó cikkek