Civil Impact - Blog

Óvodában önkénteskedik a STADA

Már negyedik alkalommal vittük önkénteskedni a STADA Hungary Kft. szuperlelkes dolgozóit! Ezúttal a tapolcai Hársfa Óvoda udvara bővült játékokkal és szemléletformáló eszközökkel az egészséges életmód jegyében, a Felelős Gasztrohős pedig ökotudatos játéksorozatot hozott az ovisoknak. A STADA Palánta program állandó szereplői és a gyerekek kedvencei a játszótéri elemek: a kispiac, a piknik asztal és a memóriajáték. Ezek mellett idén a STADA közel harminc önkéntese a Civil Impact vezetésével magaságyásokat, védőkorlátot és még egy gyönyörű mezítlábas parkot is készített.

Egészségkonyhával egybekötött kispiac nyílt a tapolcai Hársfa Óvoda udvarán: a STADA Hungary Kft. gyógyszergyártó cég ajándékaként az ovisok ezentúl ezekkel a különleges játékokkal gyakorolhatják a zöldségek, gyümölcsök neveit. A tapolcaival együtt már öt STADA Palánta játszótér működik az országban négy óvodában és egy budapesti parkban.

Ha külföldi gyümölcs helyett hazait, szupermarket helyett piacot, egyszerhasználatos csomagolás helyett kosarat választjuk, már tettünk olyan lépéseket, amellyel törődünk a környezettel – ez az üzenete a STADA 2022-ben indult környezettudatos programjának, amely a következő állomásához érkezett. Ezúttal a tapolcai Hársfa Óvoda nyerte meg a STADA Hungary gyógyszergyártó cég óvodák számára kiírt pályázatát. Az intézmény udvarára környezettudatos és egészségfejlesztésre oktató tematikus játszótéri játékokat telepítenek 3 millió forint értékben. A STADA szabadtéri játékai már jó szolgálatot tesznek az óbudai Hímző utcai játszótéren, két budapesti és egy salgótarjáni óvodában. A helyben termő, szezonális zöldségekre-gyümölcsökre és a piacokra figyelmet fordító játékelemek az óvodáskorú gyerekek egészségnevelését segítik.

Önkénteseket termő magaságyás

Az átadó előtt önkéntesek lepték el a Hársfa Óvoda udvarát: a STADA munkavállalói önkéntes munkában kültéri játékokat újítottak fel, magaságyásokat építettek az ovisoknak, akiket közös ültetés is várt. A nagycsoportosok részére egy ökotudatos játéksorozattal is készültek a szervezők a Felelős Gasztrohős Alapítvány együttműködésével. A program szeretné megmutatni a gyerekeknek, s rajtuk keresztül a családoknak is, hogy mennyi apró lépés tehető környezetünk megóvása érdekében akár már azzal, ha étkezési szokásainkon változtatunk.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Legújabbak

Hírlevél

Civil Impact - Blog

Kapcsolódó cikkek