Civil Impact - Blog

PEDAGÓGUS NAGYKÖVETEKET KERESÜNK

Szeptemberben újra útjára indul Youth Impact projektünk, amely egy fenntarthatósági élményképzés középiskolás és egyetemista fiatalok 3-5 fős csapatai számára.

Ezt a programot mutattuk be pedagógusoknak május 31-én Budapesten.

Pedagógus workshop
Pedagógus workshop 2024
Pedagógus workshop 2024

Más üzleti képzésekkel és versenyekkel szemben a Youth Impacten környezeti, társadalmi célokkal foglalkoznak a csapatok, és azokra keresnek irányított keretek között válaszokat. A program során fejlődnek a fiatalok digitális, vállalkozói ismeretei, kommunikációs és prezentációs készségei, aktív, jövőtudatos állampolgárokká válnak, akik érzékenyek a civil és zöld ügyek iránt. A Youth Impact programhoz támogató pedagógusok csatlakozását várjuk.

A felnövekvő generációk olyan összetett problémákkal fognak szembesülni felnőtt életükben, amelyekre a mai magyar oktatás egyelőre nem készíti fel őket. Az éghajlatváltozás hatásainak súlyosbodása, a társadalmi egyenlőtlenségek kezelése, a hulladéktermelés, a városok és a közlekedés gondjainak megoldása mellett a jelenlegi gazdasági modellek átalakítása szükséges ahhoz, hogy támogassák a fenntarthatóságot. Kihívásként áll az emberiség előtt a biodiverzitás és ökoszisztémák védelme, kritikus jelentőségű a vízforrások kezelése, a növekvő népesség élelmezéséhez pedig fenntartható mezőgazdaságra van szükség. A globális problémák megoldása csak nemzetközi együttműködéssel lehetséges: jelenleg az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai (SDG) irányadóak a nemzetközi közösség számára a fenntarthatósági célok elérésében.

A Youth Impact program létrehozásakor az volt a célunk, hogy magyar fiatalok arra tereljük, hogy gondolkodjanak ezeken a kihívásokon, ötleteljenek a saját környezetükben megjelenő kérdések megválaszolásáról. Célunk továbbá, hogy olyan hasznos tudást szerezzenek erről a területről, amely összefoglalóan jelenleg nem áll rendelkezésre a magyar oktatási rendszerben. Célunk az is, hogy ezekből az ötletekből üzleti tervek szülessenek, ösztönözve a fiatalokat fenntartható vállalkozások későbbi létrehozására.

A program az Európai Unió támogatásával valósul meg.

További információ: www.youthimpact.hu

Az Európai Unió támogatásával.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Legújabbak

Hírlevél

Civil Impact - Blog

Kapcsolódó cikkek