Civil Impact - Blog

Szendvicsgyár, hulladékvadászat, magaságyások – Őszi önkéntes napok

Egy vállalati önkéntes nap lebonyolítása mindig tartogat meglepetéseket, kellemeseket és kellemetleneket egyaránt. Az általunk szervezett őszi eseményeken találkoztunk „kábelkígyóval”, éneklő óvodásokkal, pacalpörkölttel és sok-sok lelkes önkéntessel.

Az ősz eleje az önkéntes napok szezonja, a Civil Impact partnereivel öt ilyen eseményt szervezett meg vállalatok számára két hónap alatt. Ezek az önkéntes programok abból a szempontból különlegesek, hogy nemcsak egy jótékony célt szolgálnak, de minden esetben civil szervezeteket vonunk be a leszervezésükbe, így nagyobb impekteket érhetünk el.

Táncoló ovisok

A STADA Hungary gyógyszergyártó céggel folytattuk a STADA Palánta programot, amely egy különleges, egészség-és környezettudatos szemléletformálást célzó projekt, amelyre óvodák pályázhatnak. Idén szeptemberben a salgótarjáni Nyitnikék Óvoda nyerte meg a STADA pályázatát, így az intézmény udvara környezettudatos és egészségfejlesztésre oktató tematikus játszótéri elemekkel bővült. A játékok mellett az óvoda egy udvari felújítást is nyert, amelyre a STADA munkatársait vártuk. Senki sem számított arra, hogy az önkénteseket egy kis műsorral köszöntik az óvodások, ami nagyon meghatóra sikeredett. A STADA dolgozói ezzel a köszöntéssel feltöltekezve vágtak bele a munkába: kültéri játékokat újítottak fel, festettek, magaságyásokat építettek az ovisoknak, akiket közös ültetés is várt. A program során civil szervezeti partnerünk a Felelős Gasztrohős Alapítvány volt.

Falocsolás, szemétszedés, kukafestés

Első alkalommal szervezett önkéntes napot az Egon Zehnder, és egyből egy nagyon sikeres, jó hangulatú és értékes rendezvényt könyvelhetett el. Negyven önkéntes érkezett a Római-partra, hogy a Maradjanak a Fák a Rómain Egyesület vezényletével többféle tevékenységben vehessenek részt. Volt, aki szemetet szedett, volt, aki védett facsemetéket locsolt és gondozott, megint mások a parti játszótér padjait és kukatárolóit csiszolták és festették le. A közös munka, a közös értékteremtés és a közös ebéd igazán jól összehangolta a csapatot.

Kábelkígyó és csúszós part

80+ önkéntes, 2 helyszín, 160 zsák szemét – október 13-án az ALTEO csapatai a harmadik kerületi természetvédelmi területen, Mocsárosdűlőn és Gibárt községben, a Hernád-mentén tették tisztábbá környezetünket. Kihívásokkal teli területeken jártunk: Mocsárosdűlőn illegálisan lerakott kábelrengeteget kellett felszámolni, a Hernád mellett pedig a meredek, csúszós parttal kellett megküzdeni. A kitartó hulladékvadászok jutalma mindkét helyszínen a jó hangulat és az isteni bográcsos ebéd volt. Köszönet az Aquincum-Mocsáros Egyesületnek, a FŐKERTnek és a Gibárti Önkormányzatnak.

Szendvicsgyár angolul

A Marriott sem kezdő, már ami az önkéntességet illetti: idén második alkalommal szerveztünk szendvicsgyártást a hotellánc munkatársainak. A novemberi szendvicsek hajléktalan, nélkülöző emberek számára készültek, civil szervezeti partnerünkként pedig a Para-Fitt Sportegyesület dolgozott velünk. Az esemény nyelve az angol volt a nemzetközi csapat miatt, a nap kihívását pedig a csomagolás logisztikája jelentette: gyorsan és praktikusan kellett a szendvicseket becsomagolni.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Legújabbak

Hírlevél

Civil Impact - Blog

Kapcsolódó cikkek