Good Impact 2021

Ilyen volt a Good Impact 2021-ben

Vox-Pop vitajáték, digitális szülőség és az egészséges munkahely kialakítására irányuló szolgáltatások voltak a legnépszerűbbek az idei Good Impact fenntarthatósági vásáron, mely az idei év első offline fenntarthatósági eseményeként a Harmónia Palotában került megrendezésre. Az eseményen ötven vállalat részvétele mellett csaknem 25 együttműködési szándék született, két szolgáltatás pedig a helyszínen gazdára is talált.

Az ERSTE Bank a vitakultúra fejlesztése érdekében, a bp a vállalat dolgozóinak mentális egészségének megőrzése érdekében vásárolt szolgáltatást a mai napon, míg az EGIS Gyógyszergyár Zrt. többek között például a digitális szülőség kihívásainak megoldása iránt érdeklődött az ötödik alkalommal megrendezett Good Impact fenntarthatósági vásáron. Az év exkluzív CSR, HR eseményén a nonprofit és vállalati szféra szereplői találkoztak egymással innovatív keretek között annak érdekében, hogy közöttük mindkét fél számára gyümölcsöző együttműködés alakuljon ki.

A Good Impacten civil szervezetek showroomokban kínálták megvételre üzleti szolgáltatásaikat, amelyeket 8-8 percben kipróbálhattak, megkóstolhattak, átélhettek a résztvevők. A Demokratikus Ifjúsági Alapítvány a vitakultúra fejlesztésének szükségességére hívta fel a figyelmet, míg az Ethnic Talents a vállalati sokszínűség megvalósítására ösztönözte a résztvevőket élményalapú csapatépítése keretében, a Felelős Gasztrohős Alapítvány pedig fenntartható étkezési kutúra érdekében mutatta be programját. A felelős szülői magatartás kérdésében két szervezet is érkezett hasznos szolgáltatással: a Hintalovon Alapítvány a digitális szülőség kérdéseit, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány pedig a gyermekek mentális egészségéhez kapcsolódóan kínált értékes szaktudást. A Humusz Szövetség Pucolj ki címmel mutatta be környezetvédelmi tematikájú szabadulószobáját, míg a Vektor Sportegyesület a rendszeres testmozgásra ösztönző programját kínálta a vállalati döntéshozóknak, a Ziggurat Project pedig a munkavállalók mentális egészségmegőrzése, a stresszkezelés érdekében hozott szolgáltatást az eseményre. A cél idén sem volt kevesebb, minthogy minél több nonprofit szervezet által hozott projekt nevét írja fel a „bevásárlólistájára” minél több vállalati döntéshozó. Az eredmény nem maradt el, hiszen a Good Impacten idén is 25 civil-vállalati együttműködés indult el.

A 2021-es Good Impact résztvevő nonprofit szervezetei

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány logo

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

A DIA-ban azért dolgoznak, hogy a ma fiataljai olyan generációként nőjenek fel, amelynek tagjai gondolkozó, tudatos felnőttekké válnak – mindezt színes eszköztárral, többek között az érveléstechnika és vitakészség fejlesztésével érik el. Váljanak olyanokká, akik képesek egymással együttműködni, párbeszédet kialakítani, érzékenyek a körülöttük lévő világra, társadalmi problémákra, tisztában vannak jogaikkal és lehetőségeikkel és hajlandóak tenni egy élhetőbb világért.

Szolgáltatás neve: Vox Pop vitajáték - Egy hajóban evezünk!

Ethnic Talents logo

Ethnic Talents

Az Ethnic Talents az első non-profit casting ügynökség Magyarországon. Az ügynökség alapítója egyetemistaként szembesült azzal, hogy inkább sztereotip, leegyszerűsített szerepekre alkalmaznak roma színészeket a filmvilágban. A 2018-ban létrejött Ethnic Talents célja kezdetben a roma emberek filmes reprezentációjának erősítése volt, majd más kisebbségek és hátrányos helyzetű csoportok képviseletével is elkezdett foglalkozni. Az ügynökség kevesebb mint két év alatt több mint 250 statisztát és szereplőt közvetített különböző produkciókba.

Szolgáltatás neve: Inclusion Rider

Felelős Gasztrohős Alapítvány logo

Felelős Gasztrohős Alapítvány

Az Alapítvány célja a fenntartható étkezés elterjesztése a lakosság körében. 2012 óta országos kampányokkal, előadásokkal és céges csapatépítővel hívják fel a figyelmet arra, hogy a bevásárlás, főzés és étkezés során hogyan csökkenthető az ökológiai lábnyom. Támogatják a helyi, szezonális ételek fogyasztását, az élelmiszer- és egyéb konyhai hulladékok csökkentését, a felelős táplálkozást. Aktivitásaikkal egyre több embert érnek el, ami a visszajelzések alapján az igényes és figyelemfelkeltő kommunikációs anyagaiknak, játékaiknak és csapatuk lelkes hozzáállásának köszönhető.

Szolgáltatás neve: Nem babra megy a játék! - Online - Offline Fenntartható Gasztronap a Felelős Gasztrohőssel

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány logo

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

„Hiszünk abban, hogy ahogy ma a gyerekekkel bánunk olyan jövő vár ránk holnap.”

A Hintalovon Alapítványban azért dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek jogaira. Azt szeretnék elérni, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek érdekeit és szempontjait. Az a céljuk, hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, és hogy jó legyen itt gyereknek lenni. Szeretnék, ha a családok, az iskolák, a sportegyesületek, a kórházak, a tanárok, a döntéshozók, a politikusok, az egész társadalom odafigyelne a gyerekekre. Ha mind megértenénk, hogy mennyire fontos a jó gyerekkor – és hogy minden gyerek számít.

Szolgáltatás neve: Űrutazás ismeretlen tájakon: Tegyünk együtt a jövő felnőttjeiért!l

Humusz Szövetség logo

Humusz Szövetség

A Humusz Szövetség 26 éve dolgozik azért, hogy az erőforrás-hatékony, fenntartható termelés és fogyasztás napi gyakorlattá váljon. Céljuk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat, illetve kialakuljon az ehhez szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer. Fő tevékenységeik: környezeti nevelés, szemléletformálás; interaktív, nem formális oktatási tevékenységek szervezése, megvalósítása; lakossági tanácsadás; akciók/kampányok szervezése; szakmai információk közvetítése; jó gyakorlatok terjesztése; irodazöldítő programok bonyolítása vállalatok részére.

Szolgáltatás neve: "Pucolj ki" - az újrahasznosítók szabadulószobája Gasztrohőssel

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány logo

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal 1993 óta biztosít a bajba jutott fiatalok, illetve családjuk számára gyorsan elérhető, magas szakmai színvonalú segítséget. A 116-111-es számon, ingyenesen hívható, éjjel-nappal elérhető Lelkisegély-vonalukon és online felületeiken várják a gyerekek megkereséseit, a gyerekek biztonságáért aggódó felnőttek számára pedig a 116-000-ás segélyvonaluk áll rendelkezésre. 2019-ben több, mint 45.000 hívást fogadtak, közel 5000 alkalommal konzultáltak online, és 170 alkalommal szerveztek konkrét segítséget. Munkájukat 70 önkéntes segíti.

Szolgáltatás neve: Netrevaló - webinárium és anonim hotline

Vektor Mozgásfejlesztő és Sportágválasztó Sportegyesület logo

Vektor Mozgásfejlesztő és Sportágválasztó Sportegyesület

A Vektor Sportegyesület a gyerekek testnevelését és sportolási szokásait szeretné megreformálni. Azért dolgoznak, hogy a mozgás legyen elsősorban öröm és kikapcsolódás, a hangsúly pedig kerüljön át a versenysportról a szabadidősportra. A sportágak kiválasztása legyen tudatosabb, személyre szabottabb és induljon szélesebb, erősebb alapokról a gyermek, hogy több irányban is megállja a helyét, szívesen mozogjon felnőttként is. Délutáni sportfoglalkozásokat, hétvégi szabadtéri programokat és nyári táborokat szerveznek, illetve továbbképzési rendszer és online ismeretterjesztő felület kialakításán dolgoznak.

Szolgáltatás neve: Sportolni jó! - rendszeres testmozgásra ösztönző 10 hetes program

Ziggurat Projekt Kulturális Egyesület

A Ziggurat Project egy független összművészeti kollektíva, mely a kortárstáncot más művészeti területekkel (zene, színház, digitális és képzőművészet) fűzi össze. Szenvedélyük a térspecifikus alkotás, így megtalálhatóak köztereken, iskolákban, üres medencében, mászófalon, könyvesboltban és elhagyott gyártelepeken is. Az elmúlt öt évben számos hazai és nemzetközi projektet valósítottak meg. Jelenleg kiemelt figyelmet fordítanak az aktuális társadalmi jelenségek egyénekre gyakorolt hatására, különös tekintettel a mentális egyensúly megőrzésére.

Szolgáltatás neve: EMPOWERmental