Good Impact 2021

Íme az a nyolc szervezet, akik elnyerték a jogot az idei Good Impacten való indulásra. A különleges fenntarthatósági esemény célja, hogy olyan civil oldalról érkező üzleti szolgáltatásokat mutasson be vállalati szakembereknek, vezetőknek, melyek hasznosak lehetnek a vállalat működésében és választ adnak for-profit környezetben felmerülő kihívásokra, problémákra. S hogy milyen szolgáltatások mutatkoznak be az idén? Az kiderül 2021. június 9-én a Good Impacten.
Demokratikus Ifjúságért Alapítvány logo

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

A DIA-ban azért dolgoznak, hogy a ma fiataljai olyan generációként nőjenek fel, amelynek tagjai gondolkozó, tudatos felnőttekké válnak – mindezt színes eszköztárral, többek között az érveléstechnika és vitakészség fejlesztésével érik el. Váljanak olyanokká, akik képesek egymással együttműködni, párbeszédet kialakítani, érzékenyek a körülöttük lévő világra, társadalmi problémákra, tisztában vannak jogaikkal és lehetőségeikkel és hajlandóak tenni egy élhetőbb világért.

Szolgáltatás neve: Vox Pop vitajáték - Egy hajóban evezünk!

Ethnic Talents logo

Ethnic Talents

Az Ethnic Talents az első non-profit casting ügynökség Magyarországon. Az ügynökség alapítója egyetemistaként szembesült azzal, hogy inkább sztereotip, leegyszerűsített szerepekre alkalmaznak roma színészeket a filmvilágban. A 2018-ban létrejött Ethnic Talents célja kezdetben a roma emberek filmes reprezentációjának erősítése volt, majd más kisebbségek és hátrányos helyzetű csoportok képviseletével is elkezdett foglalkozni. Az ügynökség kevesebb mint két év alatt több mint 250 statisztát és szereplőt közvetített különböző produkciókba.

Szolgáltatás neve: Interaktív diverzitás tréning

Felelős Gasztrohős Alapítvány logo

Felelős Gasztrohős Alapítvány

Az Alapítvány célja a fenntartható étkezés elterjesztése a lakosság körében. 2012 óta országos kampányokkal, előadásokkal és céges csapatépítővel hívják fel a figyelmet arra, hogy a bevásárlás, főzés és étkezés során hogyan csökkenthető az ökológiai lábnyom. Támogatják a helyi, szezonális ételek fogyasztását, az élelmiszer- és egyéb konyhai hulladékok csökkentését, a felelős táplálkozást. Aktivitásaikkal egyre több embert érnek el, ami a visszajelzések alapján az igényes és figyelemfelkeltő kommunikációs anyagaiknak, játékaiknak és csapatuk lelkes hozzáállásának köszönhető.

Szolgáltatás neve: Nem babra megy a játék! - Online - Offline Fenntartható Gasztronap a Felelős Gasztrohőssel

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány logo

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

„Hiszünk abban, hogy ahogy ma a gyerekekkel bánunk olyan jövő vár ránk holnap.”

A Hintalovon Alapítványban azért dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek jogaira. Azt szeretnék elérni, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek érdekeit és szempontjait. Az a céljuk, hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, és hogy jó legyen itt gyereknek lenni. Szeretnék, ha a családok, az iskolák, a sportegyesületek, a kórházak, a tanárok, a döntéshozók, a politikusok, az egész társadalom odafigyelne a gyerekekre. Ha mind megértenénk, hogy mennyire fontos a jó gyerekkor – és hogy minden gyerek számít.

Szolgáltatás neve: Űrutazás ismeretlen tájakon: Tegyünk együtt a jövő felnőttjeiért!l

Humusz Szövetség logo

Humusz Szövetség

A Humusz Szövetség 26 éve dolgozik azért, hogy az erőforrás-hatékony, fenntartható termelés és fogyasztás napi gyakorlattá váljon. Céljuk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat, illetve kialakuljon az ehhez szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer. Fő tevékenységeik: környezeti nevelés, szemléletformálás; interaktív, nem formális oktatási tevékenységek szervezése, megvalósítása; lakossági tanácsadás; akciók/kampányok szervezése; szakmai információk közvetítése; jó gyakorlatok terjesztése; irodazöldítő programok bonyolítása vállalatok részére.

Szolgáltatás neve: "Pucolj ki" - az újrahasznosítók szabadulószobája Gasztrohőssel

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány logo

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal 1993 óta biztosít a bajba jutott fiatalok, illetve családjuk számára gyorsan elérhető, magas szakmai színvonalú segítséget. A 116-111-es számon, ingyenesen hívható, éjjel-nappal elérhető Lelkisegély-vonalukon és online felületeiken várják a gyerekek megkereséseit, a gyerekek biztonságáért aggódó felnőttek számára pedig a 116-000-ás segélyvonaluk áll rendelkezésre. 2019-ben több, mint 45.000 hívást fogadtak, közel 5000 alkalommal konzultáltak online, és 170 alkalommal szerveztek konkrét segítséget. Munkájukat 70 önkéntes segíti.

Szolgáltatás neve: Netrevaló - webinárium és anonim hotline

Vektor Mozgásfejlesztő és Sportágválasztó Sportegyesület logo

Vektor Mozgásfejlesztő és Sportágválasztó Sportegyesület

A Vektor Sportegyesület a gyerekek testnevelését és sportolási szokásait szeretné megreformálni. Azért dolgoznak, hogy a mozgás legyen elsősorban öröm és kikapcsolódás, a hangsúly pedig kerüljön át a versenysportról a szabadidősportra. A sportágak kiválasztása legyen tudatosabb, személyre szabottabb és induljon szélesebb, erősebb alapokról a gyermek, hogy több irányban is megállja a helyét, szívesen mozogjon felnőttként is. Délutáni sportfoglalkozásokat, hétvégi szabadtéri programokat és nyári táborokat szerveznek, illetve továbbképzési rendszer és online ismeretterjesztő felület kialakításán dolgoznak.

Szolgáltatás neve: Sportolni jó! - rendszeres testmozgásra ösztönző 10 hetes program

Ziggurat Projekt Kulturális Egyesület

A Ziggurat Project egy független összművészeti kollektíva, mely a kortárstáncot más művészeti területekkel (zene, színház, digitális és képzőművészet) fűzi össze. Szenvedélyük a térspecifikus alkotás, így megtalálhatóak köztereken, iskolákban, üres medencében, mászófalon, könyvesboltban és elhagyott gyártelepeken is. Az elmúlt öt évben számos hazai és nemzetközi projektet valósítottak meg. Jelenleg kiemelt figyelmet fordítanak az aktuális társadalmi jelenségek egyénekre gyakorolt hatására, különös tekintettel a mentális egyensúly megőrzésére.

Szolgáltatás neve: EMPOWERmental