Good Impact 2022

A 2022-es Good Impact résztvevő nonprofit szervezetei

APPart egyesület

A MáSzínház egy olyan nyitott előadó-művészeti alkotóközösség, amelyben sérülékeny csoportokhoz tartozók, kiemelten értelmi fogyatékossággal élő emberek szociális és kreatív képességeinek fejlesztésével foglalkozik, partnerségen alapuló művészeti foglalkozások keretében. Ezen képességeket teszik láthatóvá nyilvános, inkluzív színházi előadások bemutatásával. Színházi nevelési módszertanuk alkalmazásával érzékenyítik és invitálják közös gondolkodásra gyermek-és felnőttkorú résztvevőinket, más szerepet adva ezzel játszónak és nézőnek egyaránt. A 2005-ben informálisan indult közösség háttérszervezete az AppArt Egyesület - 2015 óta.

Szolgáltatás neve: Hatalom tudatosítás tréning

BAGÁZS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

A Bagázs egy olyan befogadó és elfogadó társadalomért dolgozik, amelyben a romáknak is esélye van céljaik elérésére, azáltal, hogy megfogalmazzák őket és megfelelő lépéseket tesznek a Bagázs segítségével. Nem adományt osztanak, hanem lehetőséget biztosítanak a változásra. Két Pest megyei roma telepen vannak jelen: 2011 óta Bagon és 2017 óta Dányban, 12 munkatárssal és évente 130 önkéntessel. Programjaik alapköve a változásban való töretlen hit mellett a rendszerben gondolkodás, amelynek legkisebb kiindulási egysége a család..

Szolgáltatás neve: Női Erőcsoport workshop

diverzitás közhasznú alapítvány

A Diverzitás Alapítvány célja egy befogadó és a természeti környezetünkkel összhangban élő társadalom építése. Működésünket az ökológiai szemlélet, a szolidaritás és a fejlődésközpontú megközelítés vezeti. Gödöllőn működő, SZIA Agroökológia Kert nevű szociális kertünkben hátrányos helyzetű/fogyatékkal élő személyeket foglalkoztatunk, emellett szemléletformáló programokat, képzéseket, táborokat szervezünk gyerekeknek és felnőtteknek a zöld, fenntartható életmód és a biokertészkedés jegyében. Az Incorpora-hálózat tagjaként, munkaerő-piaci szempontból nehézségekkel küzdő emberek (pályakezdők, nők, megváltozott munkaképességűek, mélyszegénységben élők, fogyatékkal élők) munkába állását segítjük egyénre szabott, ingyenes tanácsadással.

Szolgáltatás neve: (L)ehetőségek a szociális kertben

Kórházsuli

Kórházsuli Alapítvány

A KórházSuliban az iskolából akár hónapokra, évekre kimaradó, tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek otthoni oktatását segítjük. Velünk biztonságos közegben, játékosan, közösségben tanulhatnak és gyógyulhatnak a beteg fiatalok. Célunk, hogy diákjaink lelkileg is megerősödve térjenek vissza betegségük előtti életükhöz. Ebben támogatjuk Őket, családjukat és anyaiskolájukat. A gyógyuló fiatalokat önkéntes egyetemistákkal kapcsoljuk össze, akik a tananyag átadásán túl társaságot, célokat és jövőképet is adnak társaiknak. Az elmúlt nyolc tanév alatt közel 1000 gyermek felzárkózását és iskolai visszailleszkedését támogattuk. Bemutatkozó videó

Szolgáltatás neve: Az erő benned van!

indahouse hungary egyesület

Az egyesület célja, hogy minden gyerek egyenlő esélyekkel rendelkezzen és felnőttként önmegvalósító életet élhessen függetlenül származásától, lakóhelyétől, anyagi helyzetétől, családja lehetőségeitől. A szélesebb társadalommal szeretnék megismertetni a hátrányos helyzetű gyerekek nehézségeit, élethelyzetét és minél több önkéntest, támogatót bevonni helyzetük javításába. Az InDaHouse Hungary Egyesület önkéntesei borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat heti rendszerességgel.

Szolgáltatás neve: Játssz velünk!

Közélet Iskolája Alapítvány

A Közélet Iskolájában egy olyan világért teszünk, ahol minden ember részt tud venni a közéletben és az őt érintő döntések meghozatalában társadalmi helyzetétől függetlenül. Abban segítjük a tenni akaró állampolgárokat, hogy mozgalomba szerveződve hatékonyan ki tudjanak állni az érdekeikért. Célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket. Támogatjuk a civil szervezeteket a hatékonyabb működésben. Sokszínű közösséget építünk, ahol a kritikus gondolkodás, a demokratikus részvétel és a szolidaritás érték.

Szolgáltatás neve: „A víz az úr” – mozgalomépítő városi játék

Menhely Alapítvány

A Menhely Alapítvány a hajléktalan emberek megsegítésére jött létre a rendszerváltáskor, és az ügyfélkör változásával kiszélesedő szolgáltatási palettát biztosít: a fedél nélkül élők, de a bizonytalan lakhatási helyzetűek is mind fordulhatnak hozzá szociális, lakhatási és jogi segítségért. Kiadója a Fedél Nélkül utcalapnak, mely egyrészt jövedelemszerzési lehetőség, másrészt kulturális műhely, ahol otthontalan és hátrányos helyzetű emberek értelmes és hasznos tevékenységet végezhetnek, ezen felül közösséget is nyernek. Az alkotók karriergondozását, valamint szemléletformáló programok megvalósítását mind az érintettek bevonásával végzi. Hiszünk abban, hogy mindenki megmutathatja képességeit és pozitív alapja lehet saját életének.

Szolgáltatás neve: Irány az ágy!

Tandem Színház Egyesület

A Tandem Színház egy, a civil társadalom és a színházi alkotók szoros együttműködésén alapuló, pécsi független színház, melyet két színész - Bacskó Tünde és Fábián Gábor - alapított. Az általuk létrehozott előadások célja a különféle civil szervezetek témáinak kihangosítása a nagyközönség felé, a társadalmunkban észlelhető előítéletek csökkentése, a társadalmi szemléletformálás. Az előadások alkotó folyamatába a civil szervezeteket is bevonják, az előadásokban vagy az azokat követő beszélgetésekben – ha ez lehetséges – a szervezetek tagjai személyesen is megjelennek.

Szolgáltatás neve: A leprikónok átka