Good Impact 2023

Daráltunk, doboltunk, festettünk a 7. Good Impact-en

2023. március 9-én újra összegyűltek a GOOD IMPACT-en a világjobbításért leginkább tenni akaró vállalati közép- és felsővezetők, HR, PR, CSR szakemberek , akik kipróbálhattak nyolc hiánypótló, a vállalati működésbe beépíthető civil szolgáltatást az óbudai Lexington Loftban.

Az AdniJóga Alapítvány a hétköznapi egyensúly megtalálását helyezte középpontba, az Energiaklub a jövő generációjának energiatudatos életmódját ösztönözte, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány Sulinyugi stresszkezelést kínált a vállalatoknak, a Női váltó magazin Alapítvány a női munkavállalók jóllétéhez kapcsolódóan kínált értékes szaktudást. A Superar Zeneművészeti Program Magyarországgal a zene csapatépítő erejét tapasztalhattuk meg, a Precious Plastic Para-fitt műanyagcsökkentő projektjét értelmi sérült fiatalokkal valósítja meg, a Tűzcsiholó Egyesület élményfestése egyszerre szolgálja a cigány inklúziót és az örökbefogadott gyerekek integrációját, a Zöldövezet Társulás pedig zöld kihívásokkal szembesíti a munkavállalókat.

Az idei Good Impact vásárra közel 70 vállalati döntéshozó jött el, közöttük ott voltak például a bp, a dm, az ERSTE Bank, a PwC Magyarország, az Alteo Nyrt., az Auchan Magyarország vagy éppen az EGIS Gyógyszergyár vezetői. A rendezvényen több mint 30 civil-vállalati együttműködés született.

 

A 2023-as Good Impacten résztvevő nonprofit szervezetek

Adni Jóga Alapítvány

Az AdniJóga egy nemzetközileg minősített társadalmi vállalkozás, amely fenntartható módon juttatja el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit nehéz élethelyzetbe kényszerült emberekhez. Rendszeres jógaórákat tartunk 17 jótékony csoportnak, többek között menekülteknek, párkapcsolati bántalmazás túlélőinek és állami gondozott gyerekeknek. Ezeket a csoportokat céges partnerségeink teszik hosszú távon is sikeressé, irodai jógán és jóllét programokon keresztül.

Szolgáltatás neve: Jóllét Hét

Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ

Az ENERGIAKLUB Magyarországon egyedülálló módon csaknem 30 éve dolgozik egy új szemléletmód elterjesztésén. Kutatásainkkal, képzéseinkkel és a széleskörű kommunikációval a célunk, hogy mind az energiát termelők, mind a felhasználók, vagy éppen a politikai döntéshozók másként viszonyuljanak az energiához. Több tucatnyi sikeres projektünk, kiadványaink és tanulmányaink az energiahatékonyság, a megújuló erőforrások, az éghajlatvédelem, a hagyományos energiahordozók és az energiapolitika területeire összpontosulnak.

Szolgáltatás neve: Energiasuli -a jövő generációjának felkészítése az energiatudatos életmódra

Lélekkel az Egészségért Alapítvány -Sulinyugi

Egészségpszichológus csapatunk 2010 óta nyújt segítséget a stressz kezelésében és a kiégés megelőzésben. Fejlesztő munkánk során az egészségpszichológia legújabb módszereit és kutatásaink tapasztalatait is alkalmazzuk. Jelen vagyunk a munkahelyeken ismeretterjesztő előadásokkal, workshopokkal és a stresszfaktorok kockázatainak elemzésével. A Sulinyugi egy díjmentes iskolai stresszkezelő program, amelyben pszichológusaink és az általunk kiképzett szakmai önkéntes csapat tagjai tartanak foglalkozásokat az iskolákban. A programunk során már több mint 20 ezer gyermeknek tanítottuk meg a feszültségkezelés technikáit, és 3 ezer tanár ismerkedhetett meg a kiégésmegelőzés alapjaival.

Szolgáltatás neve: Nyugi Kommandó

Női Váltó Alapítvány

A Női Váltó Alapítvány küldetése, hogy tudást és támogató közösséget adjon a nők széles rétegei számára, amikor életükben vagy karrierjükben fontos változásokkal szembesülnek. A noivalto.hu online magazinban személyes történeteken keresztül mutatunk utat a nők számára a felmerülő problémák és a sajátos élethelyzetek tudatos és sikeres megoldásához. Írásainkkal és rendezvényeinkkel szeretnénk hozzájárulni a nőkkel szembeni sztereotípiák és előítéletek lebontásához, a valóban rugalmasabb keretű állások számának növeléséhez, valamint a női munkavállalók és vállalkozók esélyegyenlőségéhez, jóllétéhez és sikeres karrierútjához.

Szolgáltatás neve: Álljunk a nők mögé!

Para-fitt Sportegyesület

Az egyesület 20 éve foglalkozik sérült fiatalok és gyerekek sportjával, szabadidős programok szervezésével, nonformális oktatással, családok mentális gondozásával. Eleinte kifejezetten a sport volt az alaptevékenységünk, ami mára már kibővült egyéb szabadidős aktivitásokkal, életvezetési fejlesztésekkel, integrációt segítő jó gyakorlatokkal. Három éve elindult műanyag újrahasznosító műhelyünk, amely egyszerre nyújt értelmileg sérült fiatalok számára foglalkoztatást, és törekszik a műanyagszennyezés megoldására.

Szolgáltatás neve: Környezetnevelési foglalkozás és upcycling workshop

Superar Zeneművészeti Alapítvány Magyarország

A Superar ingyenes kórus- és zenekari foglalkozásokat kínál olyan gyermekeknek, akik szociális környezetük miatt jellemzően nem jutnak jó minőségű (zene)oktatáshoz. A résztvevők a motivációra és megerősítésre épülő oktatásnak köszönhetően összetartó, magas szinten muzsikáló zenei közösségeket, kórusokat és zenekarokat hoznak létre. Mindez nem csak a zenei készségek fejlődését segíti, hanem a résztvevők teljesítménykészségét, koncentrációját, csapatmunkáját, kreativitását és önbizalmát is fejleszti, ami hozzásegíti őket az élet egyéb területein való sikerességhez is.

Szolgáltatás neve: ÖSSZhang workshop

Tűzcsiholó Egyesület

A Tűzcsiholó Egyesület célja, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei valaha állami gondoskodásban éltek, ne kelljen gyermekotthonban felnőni. Célunk elérése érdekében a megelőzést tartjuk kiemelten fontosnak, ezért a tevékenységi körünk is ennek mentén csoportosul. A családokat elsősorban képzéssel, mentorálással segítjük, adósságrendezési programot szervezünk, erős közösségi hálót építünk köréjük. Családi tábort rendezünk, támogatást nyújtunk karácsonykor és tanévkezdéskor.

Szolgáltatás neve: Érzékenyítő élményfestés

Zöldövezet Társulás Egyesület

A Zöldövezet környezetvédelmi tevékenysége szerteágazó a hulladékminimalizálástól a környezeti nevelésen át a szociális segítésig és érzékenyítésig, mert számunkra mindegyik terület fontos. Egyesületünk küldetése, hogy egy fenntarthatóbb, tudatosabb, egymásra figyelőbb lét felé tereljük kis társadalmunkat azáltal, hogy példát mutatunk, tanácsot adunk, tájékoztatunk és minél több embert próbálunk bevonni a folyamatba, így gerjesztve hullámokat, amik egyre tovább és tovább gyűrűznek.

Szolgáltatás neve: Green challange

Regisztrálj most a Good Impactre, hogy vállalatod megtalálja nonprofit partnerét!

Időpont: 2023. március 9.  9-13 óra

Helyszín: Lexington Loft, 1033 Budapest, Bogdáni út 1.

Mi az a Good Impact?

A GOOD IMPACT az ország egyetlen olyan exkluzív eseménye, üzleti seregszemléje, ahol vállalati vezetők hiánypótló nonprofit üzleti szolgáltatásokat vásárolhatnak. A Good Impact platformot teremt a for-profit és a nonprofit szektor találkozására és együttműködésére, ahol a társadalmi szervezetek megmutatják a bennük rejlő piaci értékeket, lehetőségeket, és valós üzletet alakítanak ki a vállalatokkal. A Good Impact egy fenntarthatósági piactér, ahol nyolc civil szervezet nyolc szolgáltatása mutatkozik be különleges showroomokban öt érzékszervre ható módon.

A nonprofit szolgáltatásokról

A szolgáltatások egytől egyig a vállalati működésbe illeszthetők, adaptálhatók és vállalati problémákra adnak egyedi válaszokat. A civil szolgáltatások megvalósításával a cégek nem csak értéket teremtenek vállalati környezetükben, hanem jót is tesznek, hiszen olyan nonprofit missziókat is segítenek, melyek társadalmunk, környezetünk fenntarthatóságát támogatják. Az öt érzékszervre ható különleges piactéren minőségi civil kapcsolatokat, üzleti lehetőségeket, érzékeny vagy éppen szórakoztató bemutatókat, jó energiákat kaphatnak a résztvevők. A szolgáltatások a helyszínen egységesen 300.000 forintért megvásárolhatók.

8 nonprofit szervezet

8 innovatív szolgáltatás

8 showroom

Élmény neked, felelős üzlet és fejlődés a vállalatnak

Keresed az új eszközöket a munkavállalók elköteleződésének erősítéséhez?
Hogyan lehet új típusú megoldással erősíteni és építeni az employer brandet?
Szükség lenne a befogadó szemlélet kialakításának támogatására?
Milyen eszközökkel lehet támogatni a vállalati változásokat és hogyan lesznek reziliensebbek a munkavállók?

Igazi céges kihívások, kérdések, amelyekre válaszokat adunk Magyarország egyik legmenőbb fenntarthatósági eseményén és üzleti találkozóján, a Good Impacten. Az rendezvényen több mint 50 vállalati vezető, CSR, HR, PR és kommunikációs vezető, döntéshozó vesz részt, akik elsőkézből tekinthetik meg az idei év legizgalmasabb, leginnovatívabb nyolc nonprofit szolgáltatását.

Találkozzunk a Good Impacten 2023. március 9-én!

Good Impact rendezvény céges kézfogás

Főtámogatóink: