Óbuda Fenntarthatósági Stratégia

Hogyan tudja felvenni a harcot a globális, Földünket veszélyeztető kihívásokkal egy kerület? Van-e teendője és mit tud tenni egy városrész a jövőállóság biztosítása érdekében? Ezekre a kérdésekre ad választ a Civil Impact közreműködésével megszületett Óbuda-Békásmegyer kerületi fenntarthatósági stratégia.

A pazarlás csökkentése, a sokszínűség és az esélyegyenlőség megvalósulásának támogatása, a közösségi értékek erősítése, az okos kerület fejlesztése – csak néhány fontos elem Óbuda Fenntarthatósági stratégiájából. Milyen fontos, hogy a fenntarthatóság kérdésével, annak környezeti, társadalmi, gazdasági dimenzióival ne csak civil szervezetek, vállalatok foglalkozzanak, hanem egy kerületnek is legyenek válaszai, problémafelvetései a jövő felmerülő kérdéseivel kapcsolatban!

Büszkék vagyunk, hogy együttműködő partnerként, az önkormányzat szakembereivel közös gondolkodásban készíthettük el Óbuda-Békásmegyer fenntarthatósági stratégiáját. Igazán inspiráló közös munka volt, mely megtekinthető ezen a linken: https://obuda.hu/fenntarthatosagi-strategia/

Megbízó:
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
Hatókör:
kerületi lakosság, nonprofit és for-profit szervezetek, önkormányzat és intézményrendszerei
Cél:
A kerület fenntartgatósági stratégiájának elkészítése

Megosztás: