Töltsük újra a természetet!

Játékos szemléletformálás és edukáció – ez a két célja a TIGÁZ Zrt. által elindított óvodai komposztprogramnak Kelet-Magyarország öt településének öt óvodájában. A program több mint 1600 gyereket, 1300 családot ért el.

A 2019-2020 egyik legkedvesebb projektje, ahol közvetlenül 500 óvodással és közel 300 pedagógussal dolgozhattunk együtt. A Töltsük újra a természetet projekt célja, hogy óvodások (és családjaik) tapasztalati úton szerezzenek ismereteket az újrahasznosításról, bemutassa a természet ciklikusságát és újratermelő erejét, melyhez kis odafigyeléssel és tenni akarással ők is hozzá tudnak járulni. A Töltsük újra a természetet! program során óvodákban helyeztünk el komposztládákat, és játékos foglalkozások keretében mutattuk be azokat az apró lépéseket, amelyekkel akár ők is tenni tudnak földünk megóvása érdekében. A program szakmai partnere a Humusz Egyesület és tagszervezetei voltak.

A program része a Töltsd újra energiával! komplex programnak, mely társadalmi és a vállalat munkavállóit célzó egészségmegőrzési és szervezetfejlesztési projekteket is felölel. A program a Kreatívot is kiadó PPH Média által meghirdetett Doing Good versenydöntőse.

Megbízó:
TIGÁZ Zrt.
Hatókör:
kelet-magyarországi városok (Gödöllő, Eger, Miskolc, Debrecen, Hajdúszoboszló)
Cél:
Komposztálási ismeretek átadása, a természet körforgásának és az újrahasznosítás megismerése.

Megosztás: