Szolgáltatásaink

Jövőálló megoldások, tudatos és megtérülő társadalmi és környezeti befektetések
CSR partnerkereső szolgáltatás - Civil Impact

Civil szervezeti partnerkereső

Dolgozz civil partnerrel! Felkutatjuk és bemutatjuk azokat a nonprofit szervezeteket, amelyek leginkább szolgálják vállalatod üzleti és CSR törekvéseit.

Egyre több vállalat veszi igénybe civil szervezetek szakértelmét és szolgáltatásait üzleti és HR-tevékenysége valamint fenntarthatósági munkái során. Hisszük, hogy a nonprofit szaktudás a vállalatok megannyi területére beépíthető és segíti a szervezet jövőállóságának biztosítását. A Civil Impact felkutatja és bemutatja azokat a nonprofit szervezeteket, amelyek leginkább szolgálják vállalata üzleti és ESG törekvéseit. A civil-vállalati különbözőségekből eredő félreértések megelőzésére minőségbiztosítási rendszert dolgoztunk ki.

Fenntarthatósági stratégia

Ma már elvárás, hogy egy vállalat, intézmény foglalkozzon a működéséhez illeszthető fenntarthatósági kérdésekkel. Mi ehhez készítünk testreszabott stratégiát.

A jövőállóság az üzleti fejlődés alapja és záloga. Nem lehet egy szervezet sikeres, ha nem foglalkozik az őt körülvevő társadalmi környezettel, ökoszisztémával, és nem veszi figyelembe annak szempontjait. Sőt, feladat, hogy a fenntarthatóság horizontális szempontrendszerét mindennapi működésébe beépítse. A Civil Impact ebben nyújt segítséget: gondos kutatási folyamattal megtervezi a szervezet fenntarthatósági irányvonalait, majd igény esetén segíti annak megvalósulását.

Fenntarthatósági stratégia szolgáltatás - Civil Impact
Rendezvényszervezés szolgáltatás - Civil Impact

Rendezvényszervezés

Próbáltál már vállalati eseményeidhez nonprofit szaktudást igénybe venni? Itt az ideje kipróbálni: emlékezetes élmény, társadalmi érték, felelős magatartás!

Hisszük, hogy a nonprofit szaktudás jól beépíthető szinte valamennyi vállalati/szervezeti eseménybe: legyen szó csapatépítésről, képzéshez kapcsolódó funprogramról, családi napról, a munkavállók elköteleződését segítő eseményről, önkéntes napokról, stb. A fenntarthatósági törekvésekhez szervesen kapcsolódó rendezvény teljes szervezését vállaljuk, a tervezéstől a megvalósításig és utókövetésig. Vállalati partnereinkkel közösen választjuk ki azokat a civil partnereket, akik szórakoztató keretek között juttatják el szemléletformáló üzeneteiket a rendezvényük résztvevőinek.

Employer branding

Nonprofit szaktudás bevonásával támogatjuk a munkáltatói brand építését és a munkavállói elköteleződést, mely a jövőálló üzleti fejlődés alapja.

A Civil Impact rendezvényekkel, kampányokkal, játékokkal segíti elő, hogy a vállalat munkavállalói sajátjuknak érezzék az üzleti és fenntarthatósági célok elérését, képviselni tudják a törekvések mögötti filozófiát, sőt sok esetben önkéntes módon be is kapcsolódjanak azokba. A munkavállalói összetétel, munkastílus, vállalati kultúra alapján teszünk javaslatot azokra az eszközökre, amelyek erősítik a munkavállalói elköteleződést. A kampányokat hatásméréssel egészítjük ki.

Employer Branding szolgáltatás - Civil Impact
Kreatív projektek szolgáltatás - Civil Impact

Kreatív projektek

Imádjuk azokat a kihívásokat, amikor egyedi problémára kell speciális, innovatív megoldást találni, melynek társadalmi és környezeti hasznossága is van.

Feladatunk, hogy olyan társadalmi, környezeti befektetési lehetőségeket és hozzá kapcsolódó eszközrendszert találjunk, melyek jól igazodnak a szervezeti környezethez és kultúrához, valós segítséget jelentenek a kitűzött célok eléréséhez és valós társadalmi hatással bírnak. Büszkék vagyunk az eddig megtervezett egyedi projektjeinkre.

Szolgáltatásfejlesztés

Nonprofit partereink fejlődését speciális szolgáltatásfejlesztési rendszerünkkel segítjük, mellyel a vállalatok számára értékes üzleti projekt fejleszthető.

A különböző szektorok közötti együttműködési rendszer nem elképzelhető piaci alapú gondolkodás és szolgáltatási portfólió nélkül. A nonprofit szervezeteknek abban segítünk, hogy megtalálják a bennük lévő kompetenciákat, melyek sikeresen alakíthatók át vállalatok számára kiajánlható szolgáltatássá. Hisszük, hogy a nonprofit szervezetek hosszútávú fenntarthatóságához szükség van olyan piaci „lábra”, mely szabadon felhasználható források elérését teszi lehetővé.

Szolgáltatásfejlesztés szolgáltatás - Civil Impact
Pályázatmenedzsment szolgáltatás - Civil Impact

Pályázatmenedzsment

Nonprofit partnerek kiválasztásához, jó ügyek megtalálásához, remek lehetőség lehet a pályázati út. Vállaljuk a komplett pályázatmenedzsmentet, a koncepció kialakításától a teljes lebonyolításig.

Vállalati stratégiába illeszkedő civil ügyet megtalálni vagy éppen a jó partnert kiválasztani nem mindig egyszerű. Ebben segíthet egy célirányosan kialakított pályázat, konkrét célcsoportra fókuszált adatbázissal. A Civil Impactnek nagy tapasztalata van a nonprofit szektor körében lebonyolított pályázatmenedzsmentben: az ötlet és a célok megfogalmazásától a pályázati kiírás elkészítésén és az adatbázis testreszabásán át a teljes lebonyolításig. Folyamatosan bővülő nonprofit adatbázissal rendelkezünk.

Projektkommunikáció

Tudjuk, hogy a fenntarthatósági aktivitások sikere sokszor a helyes és jól szervezett kommunikáción is múlik. Hatékony támogatást nyújtunk a jó ügyek minél szélesebb körű megismeréséhez és beágyazódásához.

A rendezvényeket, kampányokat kiegészítve láttatjuk szervezeted CSR eredményeit a munkavállalók és/vagy a szélesebb nagyközönség számára. Egyedi üzeneteket alkotunk és ezek közvetítéséhez a legmegfelelőbb eszközöket választjuk ki. Legyen szó sajtókommunikációról, belső kommunikációs feladatokról vagy akár közösségi média felületeken folytatandó „content management”-ről. Hisszük, hogy a jó cselekedetekről ér beszélni!

Projektkommunikáció szolgáltatás - Civil Impact
Színes nyakbaakasztós szalagok

ESG tanácsadás

Az ESG elkötelezettség ma már nem csupán szabályok és iránymutatások halmaza, hanem egy fenntartható, etikus és felelősségteljes üzleti kultúra alapja. A vállalatoknak érdemes aktívan részt venniük az ESG-célok megvalósításában, mivel ez nem csak a társadalom, de saját hosszú távú sikerüket is szolgálja. 

A fenntarthatósággal foglalkozó szakemberek számára megkerülhetetlen terület lett egy új mozaikszó, az ESG. Az ESG, azaz Környezeti, Társadalmi és Irányítási szempontok üzleti döntéseket befolyásolnak, befektetői érdeklődést és versenyképességet határoznak meg. A Civil Impact tanácsadással, stratégia alkotással, aktivitások szervezésével támogatja a vállalatokat ESG céljaik elérésében.